Wasautomaat defect

Technische service Roden e.o.

Technische service Leek e.o.

Technische service Marum e.o.

Technische service Drachten e.o

Technische service Heerenveen

De wasmachine heeft het begeven of werkt niet naar behoren!


Bekijk onderstaande tips of neem contact met ons op!


Mijn wasmachine start niet ?


Controleer of er spanning op het stopcontact staat!

Controleer of de machiine niet op uitgestelde start staat!


De wasmachine stopt bij het centrifugeren?


Bij een 8 kg machine of hoger kan het zijn dat de machine een onbalans heeft herkent, leg het wasgoed goed of doe er een aantal handdoeken bij in. Uw was dus herverdelen.

Pompt de machine het water wel af ? Anders het filter van de pomp reinigen. Pas op, bij het openmaken van het filter komt er vrij veel water uit de machine!


Ik heb veel schuim in mijn machine?


Reinig uw wasmachine, gebruik een vaatwastablet of reinigingsmiddel doe dit in de trommel, gebruik reinigingsprogramma of kookwas (95 graden)


Mijn wasgoed heeft vettige grijze bolletjes en vegen?


Dit noemen wij vetluis, dit ontstaat als wasgoed met vetvlekken op een te lage temperatuur wordt gewassen en daarnaast te weinig wasmiddel wordt gebruikt.

Vet luis is een zeep bacterie, deze lost niet helemaal op. U moet uw wasautomaat reinigen en warmer gaan wassen. Kies niet altijd het korte programme, het is beter voor de machine om een lang programma te nemen!


Wasgoed wordt niet schoon!


Te vaak wordt er voor een kort programma gekozen, kies eens voor een normaal programma, maak wel even uw pluizenfilter schoon!

Bij een normaal programma ( dus niet ingekort, kun je ook kiezen voor iets meer wasmiddel, geeft ook een goed resultaat! Kies niet voor teveel wasmiddel, dan gaat de machine schuim geven en dit is weer slecht voor het wasresultaat!


Witte vlekken op het wasgoed!


Dit zijn wasmiddelresten, dit komt door teveel wasmiddel (ik weet het het is ook nooit goed ) en verkeerde keuze van het programma.

Kiest u voor een kort programma doseer daar ook naar! Bij een kort programma lost het zeep niet altijd op! Laat AUB de machine zijn tijd nemen om uw was te reinigen!

Dit is niet alleen goed voor de was maar ook voor de machine! Kies wat vaker voor een normaal programma en kort niet continu de programma's in!


Mijn wasmachine stinkt!


Dit komt doordat er teveel korte programma's en lage temperatuur worden gebruikt! Oplossing reinigen! (Reinigingsprogramma / 95 graden)

Gebruik ook vaker voor je katoenwas de 60 graden normaal programma!


De machine maakt veel lawaai!


Dit kunnen 3 oorzaken zijn?

1. er zit rommel in het pluizenfilter, deze gaan reinigen!

2. de schokdempers zijn defect, deze moeten worden vervangen!

3. de lagers zijn defect, deze laten vervangen als het mogelijk is. ( de goedkope machine's met kunststof kuip zijn moeilijk te vervangen, hangt van het model af, anders moet er een nieuwe kuip met trommel worden vervangen.


Staat uw klacht hier niet bij bel ons voor informatie!

0657045522